Curriculum Vitae

Rianne Sevink yoga waar de zon schijnt…waar de zon schijnt. Daar wil toch iedereen zijn?

Ik ben er jarenlang naar op zoek geweest. Vanaf de winkelvloer, waar ik schoenen verkocht. Vanuit het verre, prachtige Nieuw Zeeland waar ik woonde en later rondreisde. Tijdens mijn werk als klassiek homeopaat en jarenlang vanachter mijn bureau op kantoor.

Voor mij gaat de zon schijnen als ik yoga doe. Of deel. Het maakt me blij, mijn lichaam voelt fit en soepel, voor even stopt de stroom aan gedachten, plannen, zorgen, ideeën die mijn hoofd vullen en vragen om voorrang. Als ik yoga doe of deel, ben ik in het hier en nu. Hoe yoga in mijn leven kwam? En hoe ik yogadocent ben geworden? Dat is een heel pad geweest, want zoals ze op de Saswitha Opleiding mooi zeggen: “yogadocent dat word je niet even, dat is een pad voor het leven”…Om maar ergens te beginnen; bij de Hogeschool voor Natuurgeneeswijzen in Arnhem. Hier studeerde ik af als Klassiek Homeopaat en ik voerde een aantal jaren een praktijk. Ondertussen werd ik moeder van 2 geweldige kinderen. Dankzij bekkeninstabiliteit na de bevalling van mijn jongste zoon, volgde ik mijn eerste yogales. Waar maanden van fysiotherapie en homeopathische geneesmiddelen mij niet van de pijn afhielpen, was ik na 2 maanden yoga nagenoeg klachtenvrij. Zonder hulp van een therapeut! Ik was verbijsterd. Ik was weer vrienden geworden met mijn lichaam. Ik kon weer bewegen met plezier. Dit fascineerde mij zo, dat ik besloot een yoga opleiding te gaan volgen, omdat ik alle ins en outs wilde leren over yoga. Iedereen zou een tool als yoga moeten hebben. Iedereen zou moeten beschikken over een middel om hun levenspad te vervolgen!

En zo kwam ik bij de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte terecht. Hier de 3 basis jaren (300 uur) afgerond en mijn lesbevoegdheid voor Hatha Yoga docent gekregen. Ondertussen ben ik me ook gaan verdiepen in Power Yoga en Easy Flow Yoga en rondde de docentenopleidingen (200 en 50 uur) af bij Tonnie Goes in het Dasra Center in Montfoort. Daarna heb ik de teachertraining voor Ashtanga Yoga gevolgd bij David Swenson in De Yoga Studio in Eindhoven. In november 2015 heb ik de Ashtanga Yoga Intensive Training (200 uur +), ook in De Yoga Studio in Eindhoven, afgerond. Hier werd ik geïnspireerd door bekwame docenten zoals Claudia Pradella, Fieke Klaassen en gastdocenten Luke Jordan en Ken “The Rolfer”. Ik heb gedurende anderhalf jaar wekelijks mogen begeleiden en oefenen in de yogastudio Yoga Delight. Ik werd hier gecoacht door mijn mentor Claudia Pradella en had het voorrecht om te mogen werken met zeer vakbekwame Ashtanga Yoga docenten zoals Eva Ugolini. Gefascineerd door de kracht van ademwerk volgde ik recent de verdiepende module “Adem en Pranayama” (40 uur), eveneens op de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte. Momenteel (2019/20) volg ik het specialisatie jaar Zwangerschapsyoga (100 uur) op de Saswitha Opleiding. En de module Yoga Filosofie.

In mijn werk als yogadocent ga ik voor de verdieping, het echte werk, verinnerlijken. Ik zeg dan ook: yoga is niet altijd leuk of fijn. Het gaat verder dan dat. Yoga is je toolbox tot zingeving, een gelukkiger leven. Yoga begeleidt je op je levenspad. Daarom werk ik graag 1 op 1. Met Personal Yoga Training. Ik combineer in de sessies mijn ervaring als (klassiek homeopathisch) therapeut en met yoga. En ik geef graag verdiepende lessen (Specials), over adem of pranayama of over een specifieke yogahouding.

“Iedereen wil daar zijn, waar de zon schijnt!” werd eens geroepen tijdens een verkooptraining die ik bijwoonde. Dat raakte me. Dat klopt, dacht ik. Daar wil ik ook zijn. Daar zou iedereen moeten zijn. Met yoga kun je die plek vinden. Leren om zelf de zon te laten schijnen.

Ben jij toe aan balans, neem contact met me op!

Zonnige groet, Rianne Sevink